ADAS

ADAS – napredni sistemi za pomoć vozaču

Šta su ADAS bezbednosni sistemi?

Brz i neprekidan tehnološki napredak je poslednjih godina doveo do toga da savremeni automobili imaju kontrolne table kao spejs-šatl. One su opremljene brojnim elektronskim sistemima za pomoć vozaču, razvijenim da maksimalno povećaju bezbednost vozača i putnika. Ova elektronska pomagala označena su skraćenicom ADAS (Advanced driver-assistance systems), što u prevodu znači – napredni sistemi za pomoć vozaču.

Čemu služe ADAS sistemi?

ADAS sistemi u osnovi služe za poboljšanje bezbednosti u vožnji. Imaju za cilj smanjenje rizika od nezgoda u saobraćaju, kao i olakšavanje same vožnje automobila.

Istraživanjima i obradama statističkih podataka, utvrđeno je da je poboljšanjem bezbednosti putnika i osetljivih učesnika u saobraćaju (što zakonskim merama, što dobrovoljnim protokolima) od 1997. godine doprineto u spašavanju preko 78.000 života.

Bezbednosni cilj je takođe i poboljšanje prevencije i sigurnosti na putevima uz pomoć tehnoloških inovacija i automatizacije. Upravo uz njihovu pomoć je u poslednjih 10 godina prepolovljen broj saobraćajnih nezgoda u Evropi. 

Koji su to ADAS sistemi?

Poslednjih godina, pažnja onih koji razvijaju bezbednost vozila se proširila od pasivnih sistema bezbednosti (vazdušni jastuci, sigurnosni pojasevi, otpornost na udar itd) koji su već konsolidovani, do naprednih sistema aktivne bezbednosti, uglavnom dizajniranih za prevenciju i sprečavanje opasnih situacija i nezgoda.

To su različiti sistemi uređaja (senzori, kamere, radari, signalne lampice, zvučni signalizatori i slično) koji su instalirani na automobilima novije generacije. Mi ćemo, kao firma kojoj je stalo do Vaše bezbednosti u saobraćaju, u daljem tekstu nastojati da Vas detaljnije informišemo o ovim naprednim sistemima za pomoć vozaču. Evo glavnog prikaza glavnih ADAS sistema prisutnih na novim vozilima:

Automatsko parkiranje, olakšava vozaču parkiranje tako što mu signalizira bilo kakvu prepreku.

Adaptivni tempomat, osim što održava zadatu brzinu kao klasičan tempomat, on održava i konstantnu bezbednosnu udaljenost od drugog vozila, smanjujući brzinu kada vozilo ispred usporava ili povećavajući brzinu kada vozilo ispred odmiče.

Prepoznavanje saobraćajnih znakova, obaveštavanje vozača o ograničenju brzine kada kamera registruje znak. Ovo je naročito korisno kod puteva sa više traka ili kod velikih gužvi u saobraćaju, gde se dešavaju propusti pa vozač ne primeti znak.

Upozorenje na moguć prednji sudar, upozorava na vozilo ispred Vas ili na prepreke u smeru vožnje i aktivira automatsko kočenje u nuždi.

Sistem za detekciju pešaka, identičan je sistemu prednjeg sudara. Primenjuje automatsko kočenje u slučaju potrebe.

Upozorenje o napuštanju trake, Sprečava vozače da napuste svoju traku bez prethodne signalizacije o voljnoj radnji, dajući kontra-upravljanje i zvučni signal.

Kamere koje nam daju pregled iz ptičije perspektive, obično su postavljene sa donje strane spoljašnjih retrovizora i na ekranu daju vozaču korisne informacije o blizini ivičnjaka ili neke druge prepreke.

Inteligentni ABS, kada kompjuter može da prepozna vrstu podloge pri kočenju (sneg, pesak i slično) i u zavisnosti od nje podesi i rad ABS-a i time maksimalno skrati put zaustavljanja vozila.

Prepoznavanje putokaza, putem kamere može da prepoznati znakove zaustavljanja, skretanja, raskrsnice i dr. 

Inteligentni sistem upravljanja farovima, kompjuter na osnovu parametara kao što su osvetljenost puta, brzina kretanja, gustina saobraćaja itd, sam odlučuje kada će se koristiti kratka, a kada duga svetla. 

Noćni vid, koristi alate za prepoznavanje predmeta koji nisu osvetljeni i vidljivi i koji su izvan vidnog polja farova vozila. 

Upozorenje na vozila u mrtvom uglu, obaveštava vozača kada registruje vozilo u mrtvom uglu, a vozač počne da se prestrojava u njegovu traku. 

Sistem za detekciju umora vozača i upozorenje u slučajevima uspavljivanja tokom vožnje, kamera snima oči vozača i detektuje njihovu aktivnost, pokrete, učestalo treptanje i slično, i sistem na osnovu odstupanja od očekivanih podataka upozorava vozača. Ova obaveštenja obično idu rame uz rame sa upozorenjima o nevoljnom napuštanju trake, jer je to isto jedan od pokazatelja umora vozača.

Šta je kalibracija ADAS sistema i kada se ona radi?

Kalibracija ADAS sistema je periodična provera i podešavanje svih tih kamera, senzora, radara i ostalih uređaja koje ima Vaš automobil.

Obavezno treba da se radi nakon manjih ili večih udesa, nakon zamene vetrobranskog stakla, prilikom zamene amortizera, ako je kamera bila isključena i naravno, ukoliko se upali lampica koja označava neku grešku na kontrolnoj tabli.

Kalibracijom se sistem pomoći vozaču vraća u prvobitno stanje i kako bi svi delovi sistema ponovo bili u stanju da prikupljaju stopostotno precizne informacije o stanju puta, saobraćaju i objektima oko vozila. 

Dobro se informišite o ADAS sistemu vašeg automobila

Pre svega, jako je važno da dobro i pažljivo pročitate uputstvo za njegovo korišćenje. Tako ćete izbeći iznenađenje u slučaju da Vaš automobil nešto uradi (npr. zakoči), a da mu Vi pri tome niste zadali tu komandu. Osim toga, saznaćete koje sve mogućnosti i funkcije Vaš ADAS nudi i koje od njih možete čak i da podesite prema Vama i Vašim potrebama.

I za kraj, stavljamo akcenat na sledeće upozorenje: ADAS sistem je tu da Vam pomogne i olakša vožnju, ali ni slučajno se nemojte osloniti samo na automatiku! Pažnje u saobraćaju nikada nije previše.

Za sve informacije i Vaše eventualne nedoumice u vezi sa ovom temom, firma TAG Autotransport Vam stoji na raspolaganju u svakom momentu 24/7. Kontaktirajte nas. Tu smo za Vas i za Vašu bezbednost u saobraćaju.