kupovina bezbednog automobila

Kupovina bezbednog automobila

Sve do početka ovog veka, izbor najbezbednijeg automobila je bio prilično jednostavan. Volvo je pravio najsigurnije automobile na svetu. Bio je potpuno posvećen sigurnosti i redovno je testirao izdržljivost svojih vozila simuliranim sudarima, što je potvrđivao fotografijama. U to vreme nisu sve marke bile spremne na to.

I danas kada pomislite na „najsigurniji automobil“, brzo pomislite na Volvo. Švedska marka automobila godinama je bila lider u sigurnosti i pouzdanosti i po tome bila poznata. Ali automobil koji je bezbednosni organ Euro NCAP (organizacija koja testira bezbednost vozila ) testirao kao najsigurniji, nije Volvo. 

Euro NCAP je institucija koja posluje već više od dvadeset godina i ona je autoritet na polju ispitivanja automobila. Kada je u pitanju kupovina bezbednog automobila, svakako su nam relevantni rezultati koje dobijamo od nje.

Od uvođenja Euro NCAP-a, automobili su postali znatno sigurniji. Danas ocena od pet zvezdica, srećom, više nije toliko retka. Mnogi automobili dobijaju ovaj rezultat, a ako ne, automobili dobijaju četiri čvrste zvezde.

Euro NCAP je prošle jeseni ponovo izvršio tačne testove i podaci i slike ne lažu. Ova organizacija testove shvata vrlo ozbiljno i uzima u obzir svaku potencijalno opasnu situaciju.

Mazdu CKS-30 su prema rezultatima proglasili najbezbednijim automobilom: rezultat sigurnosti od 99% za putnike na prednjim sedištima, 86% sigurnosti za decu na zadnjem sedištu, a zaštita pešaka dostiže 80%. Nikada ranije nije zabeležen tako visok rezultat.

Ako posmatramo sigurnost automobila u odnosu na vreme intervencije, razlikujemo aktivnu i pasivnu sigurnost.

Aktivna sigurnost računa sa predviđenim situacijama i njegova svrha je da radi na prevenciji, tj. da spreči sve potencijalno opasne situacije koje mogu dovesti do nesreće. To je, npr. ugradnja ABS-a, koji u slučaju naglog kočenja sprečava blokiranje točkova, zatim vrste guma, kao i optički sistemi za bolju vidljivost vozačima itd.

Pasivna sigurnost interveniše kada se nesreća već desi i ima za cilj maksimalno smanjivanje njenih negativnih posledica po putnike. To su, pre svega, sigurnosni pojasevi, vazdušni jastuci, dečija sedišta, itd.

Testovi Euro NCAP-a procenjuju bezbednost putnika u automobilu, kao i dece svih uzrasta uz pomoć lutaka koje „sede“ u vozilu koje se „pošalje u sudar“. Takođe, ispituju se i posledice spoljnog udara na pešaka, zatim frontalnih, bočnih i zadnjih udaraca i sl. Rezultat ovih testova procenjuje se zvezdicama Euro NCAP-a i on nam je vrlo važan kada je u pitanju naša kupovina bezbednog automobila.

Što se tiče 2020. godine, dve sesije ispitivanja sudara koje je organizovao Euro NCAP, izdvojile su kao najbezbednije automobile: Hondu CR-V, Mercedes G-klase i Seat Tarraco.

Na šta treba obratiti pažnju kod bezbednosti vozila?

Pogrešno je uverenje da su starija vozila čvršće i bezbednije konstrukcije. Treba biti svestan da je svaka nova generacija automobila bezbednija od prethodne.

Kod kupovine novijih polovnih automobila imamo i veću garanciju njihove bezbednosti .

Sada se prave deformacione zone na automobilu. To su, zapravo, namerno oslabljene strukture, čija je svrha amortizovanje udarca i ublažavanje trzaja ljudskog tela u slučaju nesreće. Neretko posle udesa vidimo sliku smrskanog prednjeg ili zadnjeg kraja automobila, ali vidimo da je putnički prostor pri tome ostao čitav.

Težina automobila isto igra značajnu ulogu u njegovoj sigurnosti. Teži i veći automobili po pravilu bolje prolaze u čeonim sudarima.

Kod savremenijih automobila su ugrađeni i napredniji sigurnosni pojasevi. Predzatezači čine da Vas pojas prilikom sudara u startu čvrsto pritegne za sedište i smanjuje silu trzaja prema napred. Ograničavanje sile zatezanja je kontrolisano popuštanje zatezanja ukoliko je sila kojom Vas zaustavlja suviše velika.

Vremenom su napredovali i vazdušni jastuci. Prvo su bili samo za vozača, pa onda i za suvozača, pa bočni, pa za putnike pozadi… Napredovali su i sistemi koji odlučuju kada se i kojom brzinom otvaraju vazdušni jastuci. Budite jako oprezni i dobro se informišite o vazdušnim jastucima koje sadrži određeni tip auta, kada je u pitanju Vaša kupovina bezbednog automobila.

Koje su to nove tehnologije za sigurnost automobila?

  • Podrška za ostanak u saobraćajnoj traci

Svakako uvek nastojte da vozite kada ste odmorni i koncentrisani na vožnju. Ali kako to nije uvek slučaj, izmišljen je oblik pomoći u vidu opreme koja prepoznaje nenamerno skretanje i usmerava volan da ostane u svojoj traci. Postoji i alarmni sistem za upozoravanje o napuštanju saobraćajne trake.

  • Adaptivna kontrola kretanja vozila (ACC)

Sadrži sistem senzora kojim locira automobil ispred Vašeg i održava bezbednu razdaljinu, tj. po potrebi ubrzava i koči Vaše vozilo.

  • Zadnji senzor (Rear Cross-Traffic Assist)

Sistem za pomoć pri isparkiravanju (kada nemate dobru preglednost), koji oglašava alarm kada se približava neko vozilo.

  • Detektor mrtvog ugla

Sada se kao dodatna oprema često ugrađuje u automobile. To je sistem senzora koji registruje prepreke u mrtvom uglu vozača i šalju upozorenje preko lampica na retrovizorima.

I na osnovu napred navedenog, zaključujemo da je novije vozilo uvek i sigurnije, jer se polju unapređenja bezbednosti putnika u automobilu sa vremenom posvećuje sve veća pažnja, a razvoj tehnologije nam nudi sve više olakšica pri upravljanjem automobilom.

Firma TAG Autotransport brzo, efikasno i profesionalno vrši uvoz polovnih automobila iz Evropske unije i Švajcarske. Za sve konsultacije vezane za kupovinu bezbednog automobila, možete da nas pozovete u bilo koje doba, jer Vam stojimo na raspolaganju u svakom momentu 24/7. Kontaktirajte nas. Tu smo za Vas i za Vašu bezbednost u saobraćaju.