Uvoz polovnih vozila iz inostranstva je trend koji iz godine u godinu beleži rast, najpre zbog velikog izbora kvalitetnih i očuvanih vozila i povoljnih cena, ali i zbog toga što usluge transporta i uvoza nikada nisu bile jednostavnije. Kako to, pitate se? Tako što MI to radimo umesto VAS.

Ukoliko ste pronašli polovno vozilo u inostranstvu sa odgovarajućom cenom i spefikacijama, ali ne znate kako da obavite transport vozila do Srbije, prepustite to nama!

Naš tim i naše dugogodišnje iskustvo Vam stoji na usluzi!

Kao posebnu pogodnost izdvajamo činjenicu da posedujemo kapacitete za usluge istovremenog transporta do 3 vozila.

Dugi niz godina se bavimo uvozom automobila, terenskih vozila, kombija, lakih građevinskih i poljoprvirednih mašina, a transport vršimo iz sledećih zemalja:

 • Mađarska
 • Nemačka
 • Slovenija
 • Slovačka
 • Švajcarska
 • Austrija
 • Belgija
 • Češka Republika
 • Holandija
 • Hrvatska

Bez obzira na tip vozila koji uvozite, naš tim se o vašim vozilima brine kao o svojima, jer znamo koliko vremena, novca i truda investirate u traženje savršenog ljubimca. Zbog toga vam, pored profesionalne usluge nudimo i pomoć pri carinjenju i kompletno sređivanje papirologije do registracije.

Uvoz automobila

Saznajte više o zakonskim regulativama, proceduri i dokumentaciji neophodnoj za uvoz automobila iz inostranstva

Uvoz motocikala

Saznajte više o zakonskim regulativama, proceduri i dokumentaciji neophodnoj za uvoz motora iz inostranstva

Uvoz radnih mašina

Saznajte više o zakonskim regulativama, proceduri i dokumentaciji neophodnoj za uvoz radnih mašina iz inostranstva

Carinjenje vozila

Saznajte više o samom protokolu carinjenja, kao i o tipu pomoći koju vam pružamo

Dakle, ovako izgleda vaš put do željenog motornog vozila:

 • VI izaberete vozilo i kontaktirate NAS.

 • MI vršimo usluge transporta i uvoza.

 • MI pružamo pomoć sa carinjenjem i kompletno sređujemo papirologiju neophodnu za registrovanje automobila, motora, radnih mašina i ostalog.

 • VI stavljate ključ u bravu i uživate u svojoj investiciji.

Sačuvajte vreme, živce i novac, pošaljite nam upit, i odgovaramo u najkraćem roku.

Rok isporuke je 5 dana.
Slovenija: 250 - 600€, Austrija: 250 - 800€, Nemačka: 400 - 1000€, Švajcarska: od 500€. Da biste dobili tačan iznos troškova za prevoz Vašeg vozila, potrebno je da znate koje je vozilo u pitanju i njegovu lokaciju (grad ili poštanski broj). Visina troškova zavisi od udaljenosti i mase vozila. U troškove su uračunati i svi propratni papiri neohodni za prevoz i carinu (Eur1 i T1). Obezbeđujemo i AMSS potvrdu. Posle carinjenja, dovozimo vozilo spremno za registraciju na Vašu adresu.
Faktura, odnosno, prijavljena vrednost je osnovni izvor informacija o vrednosti vozila. Ukoliko vrednost na fakturi pobuđuje osnovanu sumnju carinskih službenika, oni imaju pravo da je prekontrolišu i eventualno ospore. U zavisnosti od osnovnih karakteristika vozila visina carinske stope će iznositi od 0% do 12,5% prijavljene vrednosti, dok će PDV biti 20%.
Polovni automobil je onaj od čije je prve registracije prošlo najmanje 6 meseci Uslov za uvoz automobila je da je on u voznom stanju, ili da su neophodne samo manje popravke da bi automobil bio u voznom stanju (neispravan motor, akumulator, menjač).
Bez obzira na to da li plaćate carinu, svakako ste u obavezi da platite PDV u iznosu od 20%, koji se obračunava na osnovu vrednosti prijavljene na fakturi.
Ne. Stopa carine od 0% se primenjuje i i kada su u pitanju neke od zemalja sa kojima Srbija ima potpisane Sporazume o slobodnoj trgovini.Ovo pravilo važi u slučaju: zemalja potpisnica CEFTA sporazuma (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Rumunija, Albanija, UNMIK u ime Kosova i Moldavija), zemalja potpisnica EFTA sporazuma (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švajcarska) i Turske. Ukoliko možete da dokažete da Vaš automobil, odnosno njegove komponente, imaju poreklo neke od tih zemalja – stopa carine će biti 0%, dok u svim ostalim slučajevima ona iznosi 12,5%. Ne zaboravite, bilo da plaćate carinu ili ne, u obavezi ste da platite porez na dodatnu vrednost, čija stopa iznosi 20%.
Carinski službenici imaju pravo da nasumično provere dokaze o poreklu vozila, a naročito u slučaju opravdane sumnje u istinitost predane dokumentacije. Tada naša Carina šalje dokumenta i podatke carinskim organima zemlje izvoznice, uz zahtev za proveru. Ukoliko odgovor ne stigne u roku od 10 meseci, od dana podnošenja zahteva za proveru, ili ako odgovor ne sadrži podatke dovoljne za utvrđivanje verodostojnosti dokumenta o kojem je reč, ili stvarnog porekla proizvoda, moraćete da platite carinu. Ovakva provera se može obavljati u roku od tri godine od dana carinjenja, stoga ste u zakonskoj obavezi da dokumentaciju za dokazivanje porekla vozila čuvate najmanje tri godine.