vrste karoserija

Vrste karoserija i kako odabrati automobil u skladu sa našim potrebama

Izraz “karoserija” odnosi se na spoljnu oblogu bilo kog motornog vozila. Ona je najjednostavniji i istovremeno, najskuplji element. Tip karoserije u velikoj meri određuje cenu automobila, njegovu ukupnu veličinu, procenjeno tržište prodaje i druge potrošačke kvalitete. Kod modernih modela proizvođači automobila mešaju stilove i ukidaju konvencije koje definišu izgled karoserije, tako da se jasne granice između tipova postepeno brišu. Kao rezultat toga, potrošačima se predstavljaju sve udobnija vozila. U nastavku teksta ćemo razmotriti vrste karoserija, kako biste imali bolji uvid u to koji tip najviše odgovara Vašim potrebama.

Ukoliko se tek spremate da kupite polovni automobil određene vrste karoserije, ne prepuštajte ništa slučaju i obavezno se konsultujte sa stručnjacima.  

Klasifikacija karoserija prema njihovim karakteristikama

Trenutno postoji opšteprihvaćena klasifikacija karoserija svih automobila prema njihovim karakteristikama, kao što su namena, dizajn, raspored i stepen opterećenja.

Automobili po pravilu imaju putničke i teretnoputničke karoserije (namena) sa poluokvirnim i bezramnim dizajnom. 

Vrste karoserija u odnosu na raspored su:

  • pojedinačna zapremina – teret, putnici i motor su u istoj zapremini;
  • hatckback – motor se nalazi u motornom prostoru, putnici sa teretom smešteni su u kabinu;
  • motor se nalazi u motornom prostoru, teret u prtljažniku i putnici u kabini.

Prema stepenu opterećenja, automobili se dele na automobile sa nosivim telom, polunosivim telom i sa okvirnom konstrukcijom.

Prema konstruktivnim karakteristikama krova, vrste karoserija se dele na zatvorene, otvorene i kombinovane karoserije.

Popularne i najčešće vrste karoserija automobila

Sedan 

Uprkos činjenici da nisu najfunkcionalniji, ipak su najpopularniji među kupcima. Ovakvi automobili imaju četvoro vrata, tvrd krov i dva reda sedišta. Od kompaktnih vozila se razlikuju po tome što su mnogo prostraniji i imaju veću nosivost. Odlikuju se prisustvom izduženog poklopca motora i prtljažnika i centralnim prostorom za putnike.

Coupe

Ima dvoje vrata, čije su dimenzije povećane i tome doprinosi udobnosti vozača i suvozača. Postoji verzija sa dva sedišta u drugom redu, ali zbog skučenog prostora nije preporučljivo njihovo korišćenje za duga putovanja.  Automobili ovog tipa obično imaju snažne motore, brzi su, niski i karakteriše ih visok prosečni trošak, a karoserija im je kruta.

Hatchback

Danas je ova vrsta automobila sve popularnija. Ovaj tip karoserije kombinuje veliku zapreminu prtljažnika karavana sa atraktivnim izgledom. Ima troje ili petoro vrata i gepek mu je smešten unutar kabine iza stražnjih sedišta.

Manji je od karavana, što vozaću omogućava lakše upravljanje i parkiranje. Zadnja vrata imaju blagi nagib. Dobra je opcija za svakodnevni automobil, jer je prilično funkcionalan – može nositi robu i istovremeno izgledati privlačno.

Liftback

To je vozilo sa kosim zadnjim krajem između 45 do 50 stepeni sa jednim vratima koja se podižu da se otvore, zajedno sa zadnjim staklom. Ima ogroman otvor za utovar prtljaga kao hatchbach, a prtljažnik veličine kao kod sedana.

Karavan

Ovo je najprodavaniji tip automobila u Evropi. Ima petoro vrata i veliki prtljažnik. Preklapanjem zadnjih sedišta, još više se povećava prostor za teret. Dužina im je često ista kao kod limuzina, samo što karavan ima produženi krov kabine i vertikalna vrata na prtljažniku. 

Crossover

To je vrsta terenskog vozila, koje je zbog veoma niskog trapa predviđeno samo za vožnju po asfaltu i nije pogodan za kretanje po neravnim terenima. Izgrađen je na platformi automobila kombinujući karakteristike terenskog vozila sa karakteristikama putnićkog vozila – na prelazu je između terenca i klasičnog automobila, a koristi samonoseću karoseriju umesto šasije.

Džip  (SUV)

Džipovi ili sportska terenska vozila, kombinuju elemente drumskih putničkih automobila sa karakteristikama terenskih vozila. Postoje varijante sa troje i petoro vrata. Odlikuje se velikim dimenzijama i povećanim klirensom, što mu omogućava da se kreće i van puta. Često ima okvir, a pogon na sva četiri točka ga čini snažnim i moćnim.

Minivan

Minivan je zamišljen kao vozilo sa zatvorenom putničkom karoserijom od  jednog prostora, sa tri ili četiri reda sedišta, sposoban da prevozi šest ili više putnika. Dizajniran je na osnovu kombija i ima veću visinu krova. Putnici ulaze kroz klizna vrata na jednoj strani vozila.

Pickup

Ako Vam je potrebno vozilo u kome ćete moći da prevozite materijal ili teret, Pickup je pravi izbor. Postoji u varijanti sa dva reda sedišta i manjim tovarnim prostorom ili u varijanti sa jednim redom sedišta i većim tovarnim prostorom. Mesto za teret je odvojeno pregradom.

Kabriolet

Ovo je otvoreni putnički automobil koji je popularan u vrućim klimatskim uslovima. Opremljen je mekanim (tkanina) ili krutim preklopnim krovom, koji omogućava vožnju u otvorenom ili zatvorenom režimu. Može da ima jedan ili dva reda sedišta, ali drugi je uglavnom uži.

Limuzina

Često vrši dekorativnu ili reprezentativnu misiju. Ovo je dugačak automobil koji je nezgodan u malim gradskim ulicama i kod kog je karakteristično da ima staklenu pregradu koja odvaja vozačku zonu od ostatka kabine.

Kombi

Kombi je vrsta putničkog i teretnog vozila. Ima pregradni zid koji odvaja putnički prostor od teretnog. Nema zadnja i bočna stakla i ima povećanu visinu karoserije.

Ukoliko ste na osnovu vrste karoserije odlučili kakvo vozilo Vam je potrebno, detaljne informacije o njima, načinu njihove nabavke i transporta, možete saznati od nas.Firma TAG Autotransport brzo, efikasno i profesionalno vrši uvoz polovnih automobila iz Evropske unije i Švajcarske.

Za sve konsultacije vezane za kupovinu polovnih automobila određene vrste karoserija, možete da nas pozovete u bilo koje doba, jer Vam stojimo na raspolaganju u svakom momentu 24/7. Kontaktirajte nas.