tehnički pregled

Za polovnjake uvezene nakon 2014. “teži” tehnički pregled

Više od polovine ukupnog broja vlasnika automobila u Srbiji se nalazi pred ozbiljnim problemom: da li će od jula 2021. godine njihovi četvorotočkaši moći da prođu tehnički pregled  ili ne? Tačnije, reč je o automobilima koji su prvi put registrovani u Srbiji nakon 1. marta 2014. godine, bez obzira na njihovu prvu registraciju u inostranstvu. Kola koja su registrovana kod nas posle ovog datuma, moraju ispunjavati strožije ekološke standarde, kako bi im bilo omogućeno da prođu tehnički pregled. 

Kakvi uvezeni polovni automobili mogu da se kupe kod nas i kako odabrati automobil koji će bez problema prolaziti tehnički pregeled?

Novim merama će biti zabranjen uvoz automobila koji ne ispunjavaju “evro 3” i “evro 4” standarde. Zato bi ovim problemom trebalo da se pozabavimo na samom njegovom izvoru. Na autoplacevima se najviše prodaju automobili nižih i srednjih klasa, ali su to uglavnom stariji modeli sa starijim motorima. Ukažite nam svoje poverenje, konsultujte se sa nama, a mi ćemo nastojati da izađemo u susret Vašim potrebama.

Novi Pravilnik o tehničkim pregledima vozila je stupio na snagu 2018. godine i od 2021. godine ni jedno vozilo koje ima emisiju štetnih gasova veću od predviđene neće moći da bude registrovano.

Šta se podrazumeva pod ekološkim standardima?

Reč je, pre svega, o emisiji izduvnih gasova. Polovni automobili koji su ušli u Srbiju mogu biti problematični po tom pitanju. 

Ukoliko se tek spremate da kupite polovni automobil, budite na oprezu, ne prepuštajte ništa slučaju i obavezno se konsultujte sa stručnjacima.  

Kod dizelaša je provera izduvnih gasova, u stvari, merenje njegove „dimnosti“. Granica na ovom ispitivanju je 1,5 m-1. Ona ne sme biti veća od onoga što je propisao proizvođač. Ako tehnički pregled nema načina da dođe do tih podataka, primenjuju se ograničenja u zavisnosti od snage motora:

1) vozila snage do 73,5 kW (100 KS), vrednost apsorpcije svetlosti ne sme biti veća od 3,22 m-1

2) vozila snage preko 73,5 kW (100 KS), vrednost apsorpcije svetlosti ne sme biti veća od 2,44 m-1

Ova provera se na tehničkom pregledu vrši tako što se motor automobila dovodi do najvišeg dozvoljenog broja obrtaja i uzima se prosek najmanje tri merenja.

Kod benzinaca se meri procenat ugljen-monoksida u leru. Ako su automobili sa karburatorom, moraju da imaju manje od 3,5% ugljen-monoksida u leru. Ako su automobili bez karburatora, moraju zadovoljavati vrednosti koje je propisao proizvođač. Ukoliko nam te fabričke vrednosti nisu poznate, onda sadržaj ugljen-monoksida u leru mora biti manji od 0,3%, a pri 2.000 obrtaja sadržaj ugljen-monoksida mora biti manji od 0,2%. Koeficijent viška vazduha (λ) mora da bude u opsegu 0,97 do 1,03.

Napominjemo da sve gore navedene vrednosti važe za vozila koja su prvi put registrovana u Srbiji posle marta 2014. godine. 

Kako da proverite šanse Vašeg automobila da prođe tehnički pregled? 

Tehnički pregled je već pooštren od jula 2018. godine, a kad u julu 2021. godine stupe na snagu novi propisi vezani za emisiju štetnih gasova, ogroman broj automobila u Srbiji neće uopšte moći biti registrovan. Tačnije, moći će samo ukoliko budu rešeni problemi sa njihovim izduvnim gasovima. 

Ukoliko žele da im automobil 2021. godine prođe tehnički pregled, vlasnici polovnih vozila bi trebalo da provere da li imaju katalizatore ili DPF i da li su oni u ispravnom stanju. Nabavka i montaža katalizatora ili DPF-a je veoma skup zahvat, čak od 500 do 2.500 evra. Zato, ako tek kupujete polovni automobil, obratite posebnu pažnju na to da li na automobilu postoji katalizator ili DPF i da li je taj uređaj ispravan ili ne. 

Katalizator se obično nalazi na izduvnoj grani motora ili ispred prednjeg lonca, na sredini auta.

Lupanjem u njega metalnim predmetom, možemo da utvrdimo njegovu ispravnost. Ukoliko je zvuk pri udaru prazan, tj. šupalj, to je znak da katalizator ne valja, a ako je taj zvuk tup, to je pokazatelj unutrašnjeg sadržaja katalizatora, odnosno njegove ispravnosti. Što se tiče cene, nov, originalan katalizator sa montažom je oko 500 evra. Finansijski mnogo „bezbolnija“ je mogućnost ugradnje univerzalnog katalizatora, koji traje kraće (od 50.000 do 100.000 kilometara), ali i košta znatno manje (od 10.000 do 15.000 dinara), te se mnogi odučuju za njih upravo iz tog razloga.

DPF je filter koji sagoreva čestice čađi i imaju ga dizel automobili pored katalizatora. Obavezno se ugrađuju još od 2012. godine, a  nalazi se u izduvnoj grani ispod menjača ili kod turbine. Ukoliko DPF ne postoji ili nije u ispravnom stanju, auspuh je jako čađav. Novi DPF košta do 2.500 evra, a čišćenje postojećeg se kreće od 15.000 dinara pa naviše.

Firma TAG Autotransport brzo, efikasno i profesionalno vrši uvoz polovnih automobila iz Evropske unije i Švajcarske. Za sve konsultacije vezane za kupovinu polovnih automobila, možete da nas pozovete u bilo koje doba, jer Vam stojimo na raspolaganju u svakom momentu 24/7. Kontaktirajte nas. Tu smo za Vas i za Vašu bezbednost u saobraćaju.