Euro 3

Zabrana uvoza vozila sa EURO 3 motorom

Još od kraja 2019. godine, novine su pune članaka kojima se najavljuje zabrana uvoza vozila sa EURO 3 motorom. Date su najave da će se sa primenom novih zakonskih odredbi početi početkom 2020, zatim u junu mesecu, a sve je izvesnije da će ovaj zakon stupiti na snagu najranije prvog januara 2021. godine.

Šta to znači za građane Srbije koji planiraju da uvezu polovna vozila iz inostranstva, kao i za one koji već poseduju vozilo sa ovakvim motorom, saznaćete u ovom tekstu.

Šta je zapravo EURO 3 standard?

EURO 3 je naziv za regulative Evropske unije kojima se propisuju gornje granice pojedinih materija u izduvnim gasovima motora. Cilj donošenja ovakvih akata je smanjenje zagađenja vazduha i životne sredine nastalog štetnom emisijom izduvnih gasova motornih vozila. Prva ovakva regulativa, dakle EURO 1, stupila je na snagu 1993. godine.

U trenutku kada ovi propisi stupe na snagu, proizvodnja i prodaja vozila čiji motori ne ispunjavaju nove zahteve prestaje da bude moguća. Stoga je odlučeno da se normativi donose nekoliko godina unapred, prevashodno da bi proizvođači mogli da svoje poslovanje i proizvodnju prilagode novim normama.

Na državama ostaje dalja odluka koja će vozila dozvoliti na svojim putevima, i kada će zabraniti uvoz vozila sa zastarelim standardom. Sve zemlje EU, pa i neki naši susedi, kao što su na primer, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, i Albanija su već zabranile uvoz EURO 3 i EURO 4 motora, pa se slično moglo očekivati i kod nas. 

Proizvodnja vozila sa EURO 4 motorom otpočela 2006. godine, što otprilike znači da uvoz automobila iz inostranstva u Srbiju, starijih od 14 godina, neće više biti moguć. Međutim, postoje neke indikacije da će zabrana važiti i za ova vozila, kao i u članicama Evropske unije i nekim zemljama u našem okruženju, te da će jedino biti moguć uvoz vozila čiji motor ispunjava standard EURO 5, koji je stupio na snagu 2009. godine. Budući da je to i dalje ostalo na nivou spekulacija, nećemo se dalje, za sada, zadržavati na tome.

Šta nas očekuje kada ova zabrana stupi na snagu?

Vozila sa EURO 4 motorom na ulicama Srbije znače i niži nivo zagađenja vazduha, jer ovaj standard dozvoljava dvostruko manje emisije i azotnih oksida i čestica nego njegov prethodnik. To su, sa jedne strane, sjajne vesti, s obzirom da se gradovi Srbije mesecima nalaze na vrhu neslavne liste najzagađenijih gradova na svetu. Ali da li su te vesti sjajne za građane Srbije, uzveši u obzir našu potrošačku moć? Ne baš.

Ova zabrana znači kraj uvoza popularnih četvoročkaša kao što su “Golf četvorka” ali i pojedini modeli Pežoa, poput 307, za koje se naši klijenti rado odlučuju kada polovna vozila uvoze iz inostranstva, ili ih pak kupuju u Srbiji. Takvi automobili na našim autoplacevima, danas koštaju, u proseku između 2.500 i 3.000 evra, dok su automobili sličnog ranga i godišta sa EURO 4 motorom skuplji za najmanje 500 evra. Ukoliko govorimo o procentima, za uvoz polovnjaka će vam biti potrebno 10 do 15 procenata više novca. 

Nije sve tako crno

Ono što u neku ruku može biti ohrabrujuće, jeste da su zemlje iz koje građani Srbije mahom uvoze vozila, kao što je na primer, Nemačka, mnogo naprednije i kada su ovi standardi u pitanju. Ako uzmemo u obzir da su još u 2014. proizvođači prešli na Evro 6 emisionu klasu, a u pripremi je i EURO 7, može se očekivati i veća ponuda, a samim tim, i niža cena, automobila sa EURO 4 i EURO 5 motorom. 

Stroži kriterijumi za prolazak tehničkog pregleda

Na putevima Srbije postoji 1,37 miliona automobila starijih od 14 godina, što je 70 posto ukupno registrovanih vozila u Srbiji u 2019. godini. Zbog toga ne iznenađuje što mnoge vozače brine da li ovakva zabrana znači i zabranu korišćenja vozila čiji motori ne ispunjavaju EURO 4 standard. Odgovor je- NE. 

Međutim, nadležno ministarstvo najavljuje i strože kriterijume za prolaženje tehničkog pregleda, neophodnog za registrovanje vozila, i to počevši od 1. jula 2021. godine. Eliminacioni faktor na tehničkom pregledu neće biti emisiona klasa motora, odnosno starost vozila, već šta vozilo ispušta iz auspuha. To znači da će i stariji autmobili moći da prođu kontrolu ukoliko su dobro održavani ili ako su u njih ugrađeni odgovarajući filteri ili katalizator. Koliko će u praksi biti izvodljivo da starija vozila zadovolje nove kriterijume tehničkog pregleda, pokazaće vreme. 

Ono što je izvesno jeste da će, počevši od sledeće godine, uvoz polovnih vozila iz inostranstva podrazumevati isključivo uvoz vozila sa motorima koje ispunjavaju minimum EURO 4 standard, što znači i povećavanje troškova za oko 500 evra. Uprkos povećanju troškova uvoza za 10 do 15%, ohrabruje činjenica da su zemlje Evropske unije mnogo naprednije i po pitanju uvođenja ovih standarda. Tako se može očekivati veći izbor i snižavanje cena polovnih vozila koje ispunjavaju EURO 4 ili viši standard. Vozila koja su već registrovana u Srbiji će moći neometano da se koriste, ukoliko prođu pooštrene tehničke preglede. 

Nadajmo se da će ovakve mere, osim negativnog uticaja na naše novčanike, zbog kojih i jesmo “deponija Evrope”, imati pozitivan uticaj na našu životnu okolinu i kvalitet vazduha koji udišemo.